Builder Media Kft - Profi weboldal és marketing szolgáltatás

Google ADS fiók létrehozása lépésről-lépésre

1.) Hozz létre egy Gmail címet

Ha nem rendelkezel Google alapú email címmel, vagy nincs Gmail fiókod, akkor a Google ADS fiók létrehozása előtt mindenképp regisztrálj egyet. Ezt ide kattintva teheted meg a legkönnyebben. Csak kövesd a lépéseket.

2.) Kezdj neki az ADS fiók létrehozásának

Ha létrehoztad, vagy már rendelkeztél Gmail fiókkal, akkor jelentkezz be, és kattints ide, hogy elkezdhesd a Google ADS fiókod létrehozását.

Fontos! Az alábbi lépéseket számítógépről, érdemes elvégezni.

Google ADS fiók belépés

3.) Hozd létre a fiókot egy kattintással

Ha a rendszer észleli, hogy a használt Gmail fiókhoz nincs Google Ads fiók regisztrálva, ezt a képernyőt fogod látni:

Google ADS fiók regisztráció

Kattints az „Új Google Ads-fiók” opcióra!

4.) Ne hozd létre a kampányt

Az alábbi képernyőképen látható felugró ablak alján válaszd a Kampány létrehozás kihagyása opció. Kattint oda.

A következő kis felugró ablakban a számlázási ország, időzóna, és pénznem, automatikusan kitöltésre kerül. Az alatta lévő marketing nyilatkozatokhoz pedig a személyes döntésed alapján járulj hozzá, vagy utasítsd el, és Menj a Küldés gombra.

A következő lépésben már el is készült a fiók. Egyetlen dolog maradt már csak hátra, az pedig a számlázási adatok helyes kitöltése. 

 

Kattints a Fedezze fel fiókját gombra

 

Ezt követően be is töltődik az elkészült hirdetési fiókod. 

 

A bal oldali menüsorban kattints a Számlázás menüpontra és töltsd ki az adatokat

5.) Add meg az időzónát és a pénznemet

A következő lépésben állítsd be a számlázási országot, az időzónát és a pénznemet:

Nagyon fontos, hogy ezt az adatot helyesen add meg, mert a jelentésekben, és a statisztikai adatokban ezt fogja a rendszer alapul venni.

6.) Állítsd be a fizetési profilt

Ez egy nagyon fontos pont, mert itt határozod meg, hogy a Google milyen cégnévre, adószámra, és adózással számolja el a hirdetési költségeket, illetve itt kell megadnod a Google számára a céged, vagy vállalkozásod bankkártya adatait.

FONTOS! Az Ügyféladatok résznél a ceruza ikonra kattintva add meg, hogy a vállalkozásod egy szervezet, és ne felejtsd el megadni az EU-s adószámod, ha rendelkezel ilyennel. Ha nincs EU-s adószámod, mindenképp beszélj a könyvelőddel, mert ingyenes az igénylése, kb 1-2 nap, és ezen adószám segítségével tudnak neked helyes számlát kiállítani áfamentesen az EU közösségen belül.

Adószám megaádsa Google ADS

A szervezet kiválasztása után, a céged adatait kell megadni. Figyelj, hogy az adatokat pontosan add meg, mert később ezek nehezen módosíthatóak.

Cégadatok megadása GOOGLE ADS

A következő részben válaszd az automatikus befizetések opciót.

Új fiókokban alap esetben már csak ez választható.

Kártyaadatok megadása google ads

Többször felmerül a kérdés ügyfeleinkben, hogy az itt megadott kártyaadatokhoz ki férhet hozzá, és a Google biztonságosan kezeli e. 

A válaszunk az, hogy több éves szakmai pályafutásunk, és több száz Google ADS fiók kezelése alatt, még egyetlen alkalommal sem fordult elő kártyával való visszaélés, vagy bármilyen probléma a megadott kártyákkal kapcsolatban. 

A kártyaadatokat csak az ügyfél láthatja, és csak Ő tudja módosítani is. Nekünk a Google ADS fiók ezen részére, mint kezelőknek nincs rálátásunk, és nincs hozzá jogosultságunk.

Hogyan tudjuk majd kezelni a fiókod?

Szerencsére semmi bonyolult dolgot nem kell már csinálnod!

Az alábbi két lépéssel adhatsz engedélyt nekünk a hirdetések kezelésére. 

A Google ADS fiók jobb felső sarkában található 10 számból álló azonosítót küldd el nekünk e-mailben, és amint hozzáadtunk ügyfeleinkhez e-mailt fogsz kapni, a kérésről, amit az Eszközök -> Hozzáférés és biztonság menüpontban, a Kezelők fülön tudsz majd engedélyezni.

Ha engedélyezted a kezelői hozzáférésünket, más teendőd nincs.

Ez is érdekelhet